Lotus. Zonder poeha

Nederlandstalig weblog over IBM Lotus Notes en Domino.

De laatste weblog entries

Nog een zoon
2717 dagen geleden

Zoek de verschillen
2898 dagen geleden

We've got him
2924 dagen geleden

Customer Panel. Zo kan het ook gaan.
2925 dagen geleden

Get Social, Do Squash!
2926 dagen geleden

Nieuw Nederlands Lotus weblog
2926 dagen geleden

Twitter

Geweldige song: Vader – Impure t.co/hEZpPefn
2498 dagen geleden

@alexdepalex wtf doe je bij de mac als je ook een overheerlijke festival burger met gebakken uitjes kan eten?
2543 dagen geleden

@thimo (...) en?
2558 dagen geleden

@alexdepalex ja ik heb er een gewonnen man!
2560 dagen geleden

@alexdepalex en, is het goedgekomen? t.co/zVE8CqT7
2560 dagen geleden

Volg mij op twitter:
twitter.com/zonderpoeha

Elders

Extend IBM Connections with XPages in less than 100 Seconds
2093 dagen geleden via OpenNTF Blog

OpenNTF Domino API Webinar Sample snippets
2094 dagen geleden via XSnippets

Patterns in achieving social business success
2094 dagen geleden via IdoNotes (and sleep)

Social Connections V ��� or the story of a STRESSful city
2094 dagen geleden via (Social) Business as usual...

The Era of Cognitive Computing
2094 dagen geleden via Irving Wladawsky-Berger

Search engine optimization (SEO)
2094 dagen geleden via Lotushints

Directory Change Analyzer
2094 dagen geleden via OpenNTF Blog

New Video Series: Extend and access IBM Connections and less than 100 Seconds
2094 dagen geleden via OpenNTF Blog

MAMIL gone mad
2095 dagen geleden via wissel.net

First Notes app to .NET MVC
2095 dagen geleden via BleedYellow Blogs

Simple XPage to test mail routing
2095 dagen geleden via XSnippets

British Grand Prix: Lewis Hamilton's chances at Silverstone disappear after ... - Metro
2095 dagen geleden via ibm lotus - Google News

Lotusphere 2009 dag 2 - General Opening session

dinsdag, 20 januari 2009 door Martin Schaefer

 

Gisteren is Lotusphere officieel geopend met de traditionele "General Opening Session". Na een kort optreden van de Blue Man Group opende Bob Picciano (general manager, IBM Lotus Software), net als gisteren bij de Business Development day deze opening sessie. Tijdens deze sessie is Picciano meer dan tevreden over de resulaten van IBM Lotus over afgelopen jaar. Afgelopen jaar heeft IBM Lotus 12.236 nieuwe namen van klanten in het orderboek mogen opschrijven. Verder geeft Picciano aan dat er 2% meer klanten aanwezig zijn op Lotusphere 2009 in vergelijking met vorig jaar.

 

Bij de aankondigingen zaten eigenlijk zo veel echte grote onderwerpen, eerlijk gezegd viel het een klein beetje tegen. Maar hier zijn alle aankondigingen op een rij.

 

Blackberry BES voor Lotus Domino 8.5 is vandaag released

Ook is de Blackberry client software voor Lotus Connections, Lotus Sametime, Lotus Symphony en Lotus Quickr released. Tevens zijn de nieuwe XPages ondersteund op Blackberry's.

 

Project Alloy

Project Alloy is het oude Project Atlantic, de samenwerking tussen IBM en SAP. De release van Alloy is gepland in maart 2009. Hiermee is het mogelijk om veel standaard SAP taken via workflow in Lotus Notes aan te maken en goed te keuren. Denk hierbij aan vakantieaanvragen en zakenreis verzoeken.

 

Linkedin sidebar plugin voor Lotus Notes

IBM heeft een strategische alliantie gesloten met Linkedin. De komende tijd zullen we gaan zien op welke manier die ingevuld wordt maar een van de eerste zaken is een nieuwe sidebar plugin voor Lotus Notes waarmee je direct in Linkedin kan zoeken en je profiel beheren. Verder zal IBM samen gaan werken met Linkedin om je Lotus Connections profiel en je Linkedin profiel te synchroniseren. Mijn gevoel is dat IBM door de alliantie met Linkedin meer grip krijgt op de social networking trend. Vooral voor het Lotus Connections productteam zal de kennis die opgedaan wordt tijdens de samenwerking met Linkedin erg bruikbaar zijn. Wellicht is het zo dat IBM Linkedin op termijn op Lotus Connections kan laten draaien?

 

Lotus Quickr

Er komt in Q2 een nieuwe versie van Lotus Quickr, versie 8.2. Er zijn een aantal verbeteringen aangekondigd op gebied van performance en functionaliteit. Een van de zaken die genoemd zijn is het gebruik maken van Xpages in de Lotus Quickr templates.

Er komt een koppeling tussen Lotus Quickr en Filenet P8 of IBM Content manager.

Ook zal Lotus Domino 8.5 als server ondersteund zijn.

 

Smartmarket

Om business partners tegemoet te komen opent IBM een soort marketplace voor business partners genaamd 'Smartmarket'. Klanten kunnen op Smartmarket zoeken naar oplossingen en op die manier direct in contact komen met de juiste business partner. Zie www.ibm.com/smartmarket voor meer informatie

 

Ook is een samenwerking met OpenNTF aangekondigd. Op welke manier dit ingevuld gaat worden is mij nog niet geheel duidelijk.

 

Lotus Foundation

Nieuws op gebied van de Foundation oplossing is dat Lotus Foundation nu ook als vmware image aangeboden wordt. Voorheen was er alleen een 'peripheral' offering waarmee je een machine kocht waar de Lotus Foundation suite pre-installed was.

 

Sametime Unified Telephony

Indrukwekkende functionaliteit is toegevoegd aan Samentime onder het label 'Unified Telefphony', de IP telefonie suite van Lotus. Belangrijke verbeteringen zijn:

 

  • Sametime weet wat je locatie is en zal gesprekken automatisch doorsturen naar het juiste telefoonnummer. Dit wordt bijvoorbeeld gedaan op basis van informatie in je kalender (meetings), maar ook regels zoals "als ik op kantoor in Eindhoven zit dan naar mijn vaste lijn, anders mobiel/secretaresse etc.". 
  • Naadloos overschakelen van telefoongesprekken, stel je zit in een telefonische meeting met je bureautelefoon en je moet op pad met je auto. Via samentime kan je het gesprek overzetten naar je mobiele telefoon en de telefonische meeting gewoon volgen in de auto.

 

Beta release is gepland half 2009.

 

Lotus Sametime 8.5

iPhone support

Geen Java applets of plugins meer nodig bij sametime meetings

 

Lotus Connections 2.5

Gepland in Q3. Grootste wijzigingen:

 

  • Nieuwe -sterk verbeterde- wiki interface
  • toevoegen van externe widgets (bijvoorbeeld flikr, twitter, etc)
  • Zoals eerder genoemd zal je Linkedin profiel gekoppeld kunnen worden aan je Connections profiel

  • iPhone ondersteuning

  • Communities functionatlieti is uitgebreid, zo kan je community places helemaal naar smaak inrichten en voorzien van widgets

 

 

Lotuslive Engage

Het grootste nieuws was eigenlijk de introductie van Lotuslive Engage (het oude Lotus Bluehouse). Een 'social workplace' waarin het mogelijk is om bestanden te delen, email, web conferences en events.

 

De demo liet een mooie blackberry integratie zien van de web conference mogelijkheid. Je kan de slides in de presentatie gewoon op je blackberry meekijken. Tevens worden annotaties en highlights gewoon getoond, dit terwijl je ook de presentatie kan luisteren.

 

Partnerships

Er zijn parterships aangekondigd met Salesforce.com, Linkedin en Skype. Skype integratie in de mailbox heb ik tijdens een van de demos al gezien.