Lotus. Zonder poeha

Nederlandstalig weblog over IBM Lotus Notes en Domino.

De laatste weblog entries

Nog een zoon
4127 dagen geleden

Zoek de verschillen
4308 dagen geleden

We've got him
4334 dagen geleden

Customer Panel. Zo kan het ook gaan.
4335 dagen geleden

Get Social, Do Squash!
4336 dagen geleden

Nieuw Nederlands Lotus weblog
4336 dagen geleden

Twitter

Geweldige song: Vader – Impure t.co/hEZpPefn
3907 dagen geleden

@alexdepalex wtf doe je bij de mac als je ook een overheerlijke festival burger met gebakken uitjes kan eten?
3953 dagen geleden

@thimo (...) en?
3967 dagen geleden

@alexdepalex ja ik heb er een gewonnen man!
3969 dagen geleden

@alexdepalex en, is het goedgekomen? t.co/zVE8CqT7
3969 dagen geleden

Volg mij op twitter:
twitter.com/zonderpoeha

Elders

Extend IBM Connections with XPages in less than 100 Seconds
3503 dagen geleden via OpenNTF Blog

OpenNTF Domino API Webinar Sample snippets
3503 dagen geleden via XSnippets

Patterns in achieving social business success
3504 dagen geleden via IdoNotes (and sleep)

Social Connections V ��� or the story of a STRESSful city
3504 dagen geleden via (Social) Business as usual...

The Era of Cognitive Computing
3504 dagen geleden via Irving Wladawsky-Berger

Search engine optimization (SEO)
3504 dagen geleden via Lotushints

Directory Change Analyzer
3504 dagen geleden via OpenNTF Blog

New Video Series: Extend and access IBM Connections and less than 100 Seconds
3504 dagen geleden via OpenNTF Blog

MAMIL gone mad
3504 dagen geleden via wissel.net

First Notes app to .NET MVC
3504 dagen geleden via BleedYellow Blogs

Simple XPage to test mail routing
3505 dagen geleden via XSnippets

British Grand Prix: Lewis Hamilton's chances at Silverstone disappear after ... - Metro
3505 dagen geleden via ibm lotus - Google News

Samenvatting Lotusphere 2010 Opening General Session (OGS) "Rough cut"

maandag, 18 januari 2010 door Martin Schaefer

Het thema van Lotusphere 2010 is: “Lotus knows why. Lotus knows how.” Hiermee probeert IBM Lotus Software uit te leggen waarom Lotus zo’n goede software is en hoe bedrijven dit effectief kunnen gebruiken. De demonstraties tijdens de OGS waren erg goed afgestemd op dit thema.


De gastspreker was William Shatner, blijkbaar was hij gisteren al gesignaleerd op het parkeerterrein dus niet echt een verrassing. De Amerikanen waren zeer enthousiast over zijn verhaal.
Bob Picciano start met een aantal facts & figures: 18.378 nieuwe klanten sinds release 8. Meer dan 5.000 aanwezig op Lotusphere 2010 (dat is meer dan vorig jaar, maar dat vertelde hij er niet bij). Een groot gedeelte van de aanwezigen is hier al voor de 17e keer!


Ook kondigt Picciano een strategische programma aan onder de naam “Collaboration Agenda”. Dit programma is bedacht om nog gerichter sales te kunnen bedrijven. Lotus zorgt voor de vertaling van technische innovatie naar bedrijfs specifieke context. Er worden branche specifieke ROI kengetallen voor de beslissers binnen deze bedrijven. Verder zijn er ‘day in the life’ demo’s die gericht zijn op specifieke branches zodat beïnvloeden (eindgebruikers, lijnmanagers). Gezondheidszorg toolkit is gedemonstreerd, Industrie en transport zullen snel volgen.

Alistair Rennie, de nieuwe General Manager Lotus SoftwareVerder was er de formele overdracht van Picciano naar Alistair Rennie; Zoals vorige week bekend was gemaakt gaat Rennie Picciano vervangen als nieuwe General Manager Lotus Software. Picciano is vanaf nu de GM van de IBM Software group.

Daarna was het tijd om klanten in de spotlights te zetten:

  1. Research in Motion (Blackberry) kwam voorbij, nu niet alleen partner maar ook klant van Lotus Software.
  2. De Zurich Insurance Company; 60,000 users; waren al gebruiker van IBM Lotus maar stonden voor de keuze Microsoft of Lotus - na een kijkje  in de keuken bij IBM hebben ze besloten te upgraden van 6.5 naar 8.5.1. Ze zien de Lotus client als startpunt voor hun day-to-day berdrijfsvoering. “Much more than just email”. Een van de eisen is dat integratie van de gebruikte producten gewoon werkt “out of the box”. Dit hebben ze blijkbaar afgedwongen bij IBM. Filmpje van Panasonic; “Largest cloud agreement in history”. 
  3. Continental AG - In 2007 Siemens VDO overgenomen met 40,000 in die tijd had Continental 37,000 users. In 5 maanden 40,000 Siemens employees gemigreerd. succesvol. Widgets wordt genoemd als een van de unieke mogelijkheden. Integratie met SAP, sametime en teamwork met Quickr.
  4. General Motors: de focus van GM ligt op mobiel werken - content moet kunnen worden gelezen op elk mogelijk device. Hierbij is virtualisatie belangrijk bij de systemen


Vervolgens betreed Kevin Kavanaug het podium. Hij geeft een voor mij onduidelijke hint over de integratie van Lotus Connections files/wiki met Lotus Quickr via een services layer CMIS. Dit staat op mijn ‘navragen’ lijstje. Quote van Kevin K. “Organisations have changed their outlook for email and Exchanged it with something else”. Notes is een “Collaboration dashboard”. OpenNTF sinds vorig jar 5800 nieuwe members.

Connection Next” wordt aangekondigd met als nieuwe mogelijkheden "social analytics" en verregaande integratie met mobiele devices. Er is geen verwachte release datum genoemd.

LotusLive
Inmiddels 18 miljoen gebruikers. Aankondiging LotusLive labs. In deze proeftuin wordt experimentele functionaliteit voor LotusLive aangeboden. In eerste instantie alleen toegankelijk voor IBM en Lotus software, later dit jaar (Q2) ook voor partners.
Voorbeeld van een Labs feature in LotusLive: e-signature oplossing, digitaal tekenen van documenten in LotusLive. Ook met externe partijen.

Project Vulcan
Een combinatie van functionaliteiten die -zoals ik het begrijp- uiteindelijk gebundeld worden in “Notes Next” of “Notes 9”.

IMG_3197

Belangrijk hierbij is dat zowel de browser als de client vrijwel dezelfde functionaliteit zal krijgen. Ik heb redelijk goede opnames van de demo. Die post ik later met meer uitleg van de demo. Al met al “impressive stuff” (echt!).

 

Time is running out. Run baby, run. Op naar de sessies!  Alle aankondigingen met hun ETA zal ik zsm publiceren.